Kachní maso s omáčkou z višní

Ingredience


Česnek 20 g
Kachní stehna 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 2 dl
Višně 200 g
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme tymián, olej, rozmarýn a utřený česnek.
  2. Do připravené směsi vložíme kachní maso a necháme jeden den v chladničce.
  3. Na pánvi necháme rozpustit máslo a zprudka na něm orestujeme višně, za stálého míchání přidáme sojovou omáčku, med, víno a vývar.
  4. Dusíme, dokud směs není hustá přibližně 20 minut.
  5. Naložené maso grilujeme 15 minut za stálého otáčení.
  6. Hotové maso podáváme přelité připravenou omáčkou z višní.