Kachní maso s omáčkou z višní
Ingredience
Česnek |
20 g |
Kachní stehna |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
2 dl |
Višně |
200 g |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme tymián, olej, rozmarýn a utřený česnek.
- Do připravené směsi vložíme kachní maso a necháme jeden den v chladničce.
- Na pánvi necháme rozpustit máslo a zprudka na něm orestujeme višně, za stálého míchání přidáme sojovou omáčku, med, víno a vývar.
- Dusíme, dokud směs není hustá přibližně 20 minut.
- Naložené maso grilujeme 15 minut za stálého otáčení.
- Hotové maso podáváme přelité připravenou omáčkou z višní.