Křupavá husí stehna
Ingredience
Cibule |
500 g |
Husí stehna |
1 kg |
Majoránka |
10 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 225°C. Husí stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem.
- Stehna osmažíme v oleji kůží dolů, pak je obrátíme. Přidáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty.
- Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme, lístky otrháme a nasypeme na stehna. Vše pečeme v troubě pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
- Po 1 hodině stehna obrátíme, takže kůže bude nahoře. Přilijeme trochu vody a dále pečeme bez pokličky. Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečený tuk sebereme a cibuli rozmixujeme. Smícháme je s vypečenou šťávou, osolíme, opepříme a podáváme ke stehnům.