Křepelky ve špekovém kabátku
Ingredience
Křepelka |
1.2 kg |
Margarín |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
5 g |
Vývar slepičí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220 °C. Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř lehce osolíme. Každou křepelku obalíme plátkem slaniny a upevníme ho kuchyňskou nití. Do břišní dutiny křepelek vložíme lístek šalvěje.
- Margarín rozehřejeme v pekáči, vložíme křepelky a v troubě pečeme 10-20 minut. Křepelky vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu provaříme s vývarem a podáváme ke křepelkám. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.