Perliččí prsíčka na zázvoru
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
180 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citronová tráva |
15 g |
Houby Shitake sušené |
50 g |
Hrachové lusky |
300 g |
Margarín |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika červená |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Perlička |
600 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
125 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar slepičí |
125 g |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.
- Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.
- Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.
- Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.