Perliččí prsíčka na zázvoru

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 180 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citronová tráva 15 g
Houby Shitake sušené 50 g
Hrachové lusky 300 g
Margarín 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Paprika červená 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Perlička 600 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže Basmati 125 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
Vývar slepičí 125 g
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.
  2. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.
  3. Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.
  4. Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.