Koroptev s jablky v karamelu
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Jablka |
350 g |
Koroptev |
1000 g |
Margarín |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
5 g |
Vývar slepičí |
200 ml |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny.
- Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme.