Petrohradský bažant
Ingredience
Bažant obecný |
1 kg |
Čaj zelený |
500 ml |
Hrozinky |
450 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Ořechy vlašské |
40 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
75 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.
- Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.
- Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.