Petrohradský bažant

Ingredience


Bažant obecný 1 kg
Čaj zelený 500 ml
Hrozinky 450 g
Máslo čerstvé 40 g
Ořechy vlašské 40 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová šťáva 150 ml
Šalvěj čerstvá 5 g
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.
  2. Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.
  3. Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.