Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Celer řapíkatý |
125 g |
Cibule |
500 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
150 g |
Kachní prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
130 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.
- Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.
- Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.