Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Celer řapíkatý 125 g
Cibule 500 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 150 g
Kachní prsa 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 60 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 130 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.
  3. Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.
  4. Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.