Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Hroznové víno |
300 g |
Jalovec |
6 ks |
Kachní prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
150 ml |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.
- Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.
- Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.
- Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.