Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cukr krupice 5 g
Hroznové víno 300 g
Jalovec 6 ks
Kachní prsa 800 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 80 g
Sůl 5 g
Víno bílé 150 ml
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.
  2. Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.
  3. Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.
  4. Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.