Bažantí prsíčka s plackami
Ingredience
Bažant obecný |
600 g |
Brambory |
500 g |
Jalovec |
4 ks |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pohanková |
75 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Bažantí prsíčka omyjeme, osušíme a odstraníme šlachy. Osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a jehličky otrháme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a prsíčka smažíme asi 2 minuty. Přidáme rozmarýn, rozmačkané jalovčinky a smažíme ještě 1 minutu.
- Pánev vložíme na 5 minut do předehřáté trouby. Pak prsíčka vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme asi 3 minuty odpočinout.
- Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme se solí, vejci, moukou a mlékem. Z těsta vytvarujeme placky a smažíme je ve slunečnicovém oleji asi 2 minuty dozlatova.
- Bažantí prsíčka podáváme s plackami a sladkokyselým dýňovým kompotem.