Bažantí prsíčka s plackami

Ingredience


Bažant obecný 600 g
Brambory 500 g
Jalovec 4 ks
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pohanková 75 g
Olej slunečnicový 100 ml
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Bažantí prsíčka omyjeme, osušíme a odstraníme šlachy. Osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a jehličky otrháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a prsíčka smažíme asi 2 minuty. Přidáme rozmarýn, rozmačkané jalovčinky a smažíme ještě 1 minutu.
  3. Pánev vložíme na 5 minut do předehřáté trouby. Pak prsíčka vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme asi 3 minuty odpočinout.
  4. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme se solí, vejci, moukou a mlékem. Z těsta vytvarujeme placky a smažíme je ve slunečnicovém oleji asi 2 minuty dozlatova.
  5. Bažantí prsíčka podáváme s plackami a sladkokyselým dýňovým kompotem.