Bažantí závitky
Ingredience
Bažantí hruď |
800 g |
Datle sušené |
50 g |
Fíky sušené |
50 g |
Houby sušené |
20 g |
Koňak Armaňak |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
250 g |
Meruňky sušené |
100 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
5 g |
Pepř cayenský |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Štěrbák zahradní |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.
- Připravíme nádivku:
- Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.
- Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.
- Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.