Bažantí závitky

Ingredience


Bažantí hruď 800 g
Datle sušené 50 g
Fíky sušené 50 g
Houby sušené 20 g
Koňak Armaňak 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 250 g
Meruňky sušené 100 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř bílý 5 g
Pepř cayenský 5 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Štěrbák zahradní 100 g
Sůl 5 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.
  2. Připravíme nádivku:
  3. Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.
  4. Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.
  5. Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.