Husí stehna s dušenými fíky

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Fíky čerstvé 150 g
Hrozinky 50 g
Husí stehna 750 g
Margarín 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
Pepř cayenský 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 250 g
Sůl 5 g
Víno bílé 275 ml
Želé rybízové 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme margarín a stehna smažíme 5-8 minut dozlatova.
  2. Šalotky oloupeme, rozčtvrtíme, přidáme k masu a osmažíme dozlatova. Přidáme bílé víno a hrozinky, necháme přejít varem a pod pokličkou pozvolna dusíme asi 20 minut.
  3. Stehna vyjmeme a uložíme do tepla. Vývar povaříme bez pokličky a ochutíme medem, cayenským pepřem a octem balsamico.
  4. Fíky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme z nich tvrdý střed. V horkém másle je ze všech stran osmažíme. Přidáme rosol z černého rybízu, promícháme a vaříme další 2 minuty.
  5. Stehna upravíme na talíře a ozdobíme fíky. Omáčku podáváme zvlášť.