Kachní salát
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Chilli paprička sušená |
2 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Citronová tráva |
20 g |
Kachní maso pečené |
500 g |
Limetka |
50 ml |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rýže předvařená (parboiled) |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
80 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.
- Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.
- Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.