Kachní salát

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Chilli paprička sušená 2 ks
Cibulka jarní 3 ks
Citronová tráva 20 g
Kachní maso pečené 500 g
Limetka 50 ml
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rýže předvařená (parboiled) 2 polévková lžíce
Salát hlávkový 80 g
Šalotka 80 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.
  2. Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.
  3. Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.