Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem
Ingredience
Hovězí svíčková |
750 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno plátek, mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na tuku.
- V tvořítku připravíme na 5g másla sázená vejce.
- Zbylých 5g másla přidáme k opečenému medailónu a rozpustíme je ve výpeku.
- Medailón přelijeme výpekem s máslem a ozdobíme sázeným vejcem.
- Ihned podáváme.