Dušené hovězí maso špikované zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
40 g |
Cibule |
60 g |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
650 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky.
- Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme.
- Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme.