Dušené hovězí maso špikované zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 40 g
Cibule 60 g
Hovězí maso zadní 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mrkev kořen 40 g
Olej rostlinný 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky.
  2. Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme.
  3. Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme.