Hovězí závitky s česnekem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
5 stroužek |
Hovězí maso zadní |
180 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje.
- Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme.
- Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit.