Telecí plátky s dušenou zeleninou

Ingredience


Květák 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 5 g
Mrkev kořen 80 g
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí maso přední 160 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
  2. Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.
  3. V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.
  4. Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.