Telecí plátky s dušenou zeleninou
Ingredience
Květák |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí maso přední |
160 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
- Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.
- V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.
- Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.