Uzená husí prsa s cizrnou na pivě

Ingredience


Cibule lahůdková 6 ks
Cizrna konzervovaná 300 g
Hořčice v prášku 1 kávová lžička
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Husí prsa 400 g
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Majoránka čerstvá 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej chilli 3 polévková lžíce
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilovanou cizrnu s kukuřicí scedíme a necháme odkapat. Výhonky vojtěšky propláchneme a necháme na sítě osušit. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Čerstvou majoránku opláchneme vodou a lístečky otrháme.
  2. Ve woku postupně na rozpáleném oleji s máslem usmažíme dozlatova cibulku, pak cizrnu s kukuřicí. Opékáme přibližně 4-5 minut. Pak přilijeme 1,5 dl černého piva a přidáme lístky majoránky. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zeleninu ochutíme solí, mletým hřebíčkem, koriandrem a hořčicí.
  3. Uzená husí prsa pokrájíme na tenké plátky.
  4. Na talíře rozdělíme porce zeleniny, obložíme plátky uzeného masa s výhonky vojtěšky a podáváme.