Uzená husí prsa s cizrnou na pivě
Ingredience
Cibule lahůdková |
6 ks |
Cizrna konzervovaná |
300 g |
Hořčice v prášku |
1 kávová lžička |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Husí prsa |
400 g |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Majoránka čerstvá |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej chilli |
3 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilovanou cizrnu s kukuřicí scedíme a necháme odkapat. Výhonky vojtěšky propláchneme a necháme na sítě osušit. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Čerstvou majoránku opláchneme vodou a lístečky otrháme.
- Ve woku postupně na rozpáleném oleji s máslem usmažíme dozlatova cibulku, pak cizrnu s kukuřicí. Opékáme přibližně 4-5 minut. Pak přilijeme 1,5 dl černého piva a přidáme lístky majoránky. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zeleninu ochutíme solí, mletým hřebíčkem, koriandrem a hořčicí.
- Uzená husí prsa pokrájíme na tenké plátky.
- Na talíře rozdělíme porce zeleniny, obložíme plátky uzeného masa s výhonky vojtěšky a podáváme.