Uzené maso pečené na divoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cukr krupice 20 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Karotka 1 ks
Knedlík kynutý 1 ks
Majoránka 2 špetka
Marmeláda rybízová 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 5 ks
Sádlo škvařené 60 g
Šalvěj čerstvá 2 špetka
Saturejka 1 špetka
Tymián čerstvý 1 špetka
Vepřová uzená plec 600 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
  2. Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
  3. Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
  4. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.