Uzené maso pečené na divoko
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Karotka |
1 ks |
Knedlík kynutý |
1 ks |
Majoránka |
2 špetka |
Marmeláda rybízová |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sádlo škvařené |
60 g |
Šalvěj čerstvá |
2 špetka |
Saturejka |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Vepřová uzená plec |
600 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
- Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
- Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
- Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.