Řízek v kaparové omáčce
Ingredience
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky osušíme, rozpůlíme napříč a lehce naklepeme. Rozehřejeme pánev a na středně velkém plameni necháme zpěnit olivový olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé.
- Mouku vmícháme do omastku po smažení, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme kapary a omáčku nalijeme na řízky. Navrch nasypeme petržel a servírujeme.