Řízek v kaparové omáčce

Ingredience


Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 5 g
Vepřová kýta 600 g
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme, rozpůlíme napříč a lehce naklepeme. Rozehřejeme pánev a na středně velkém plameni necháme zpěnit olivový olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé.
  2. Mouku vmícháme do omastku po smažení, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme kapary a omáčku nalijeme na řízky. Navrch nasypeme petržel a servírujeme.