Kmínový řízek
Ingredience
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky omyjeme, rozřízneme napůl a naklepeme. Okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce.
- Rozehřejeme pánev, na středně velkém plameni necháme zpěnit olej a 1 lžíci másla. Řízky smažíme po každé straně 3 minuty a v alobalu udržujeme teplé.
- Slijeme omastek po smažení, dáme na pánev vývar a kmín, necháme trošku vyvařit a vmícháme zbývající máslo. Nalijeme omáčku na řízky a servírujeme.