Kmínový řízek

Ingredience


Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vepřová kýta 600 g
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky omyjeme, rozřízneme napůl a naklepeme. Okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce.
  2. Rozehřejeme pánev, na středně velkém plameni necháme zpěnit olej a 1 lžíci másla. Řízky smažíme po každé straně 3 minuty a v alobalu udržujeme teplé.
  3. Slijeme omastek po smažení, dáme na pánev vývar a kmín, necháme trošku vyvařit a vmícháme zbývající máslo. Nalijeme omáčku na řízky a servírujeme.