Paprikový řízek
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
100 ml |
Paprika červená |
80 g |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Řízky osušíme a lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s moukou.
- Rozehřejeme nejprve pánev a pak na silném plameni i olej. Řízky smažíme po každé straně 2 minuty a zabalené v alobalu udržujeme teplé.
- Slijeme olej a rozpustíme máslo na středně velkém plameni. Cibuli a česnek podusíme za stálého míchání dozlatova, vmícháme proužky papriky a vše 5 minut zapečeme. Vmícháme mletou papriku, vývar a smetanu. Omáčku uvedeme do varu a 2-3 minuty slabě povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Řízky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme paprikovou omáčkou.