Kněžský řízek v pikantní omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Tabasco |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.