Kněžský řízek v pikantní omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
Tabasco 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.