Jehněčí s křenem

Ingredience


Jehněčí kýta 600 g
Křen 30 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Servírovací podnos ohřejeme v troubě při teplotě 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky naklepeme a osušíme. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné trubičky.
  2. Rozehřejeme pánev a pak na ní rozpálíme olivový olej, řízky smažíme na velkém plameni po každé straně asi 2 minuty, osolíme, opepříme a udržujeme teplé na servírovacím podnosu.
  3. Slijeme olej po smažení, na pánev dáme smetanu a krátce povaříme. Vmícháme křen, omáčku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na jehněčí řízky, navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.