Kuřecí prsa s kukuřicí a sýrem
Ingredience
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
Celer sterilovaný |
100 g |
Dýně sterilovaná |
100 g |
Koření pěti vůní |
2 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Šalotka |
2 ks |
Sýr sójový - Tofu |
150 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky.
- Připravíme marinádu. V míse smícháme olej, omáčku Hoisin a víno. Nudličky masa promícháme s marinádou a necháme je v chladničce 20 minut. Koriandrové lístky omyjeme.
- Sterilovanou dýni, malé kukuřičné klásky a nakládaný celer scedíme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tofu sýr nakrájíme no kostičky.
- Ve woku rozpálíme olej, na který vložíme maso i s marinádou. Promícháme a dusíme pod pokličkou necelých 10 minut. Pak teprve osolíme podle chuti, přimícháme opatrně sýr Tofu, opepříme, znovu promícháme a podáváme s lístky koriandru.