Plněné hovězí řízky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí maso zadní 600 g
Okurky nakládané 4 ks
Olej olivový 30 ml
Olivy černé 25 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Pomeranče 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C.
  2. Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme.
  3. Řízky obalíme v omáčce a servírujeme.