Skopové maso na víně s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
20 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
2 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
80 g |
Skopová plec |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.