Skopové maso na víně s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 20 g
Olej rostlinný 30 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 2 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 80 g
Skopová plec 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.