Jehněčí plec na paprice
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hrášek mražený |
200 g |
Jehněčí plec |
200 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plec nakrájíme na středně velké kostky a na oleji orestujeme po obou stranách. Poté maso vyjmeme na mísu a na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na kostičky, přimícháme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme vodou. Přidáme odložené maso a pod poklicí dusíme.
- Když je maso téměř měkké, vsypeme hrášek, posekanou petrželovou nať a dusíme, až je maso měkké. Hned podáváme, nejlépe s rýží.