Maďarské maso s paprikou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
15 g |
Cibule |
4 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprika mletá pálivá |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
400 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vepřové maso libové |
600 g |
Víno červené |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.
- Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.