Maďarské maso s paprikou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 15 g
Cibule 4 ks
Máslo čerstvé 60 g
Paprika mletá pálivá 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 400 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 5 g
Vepřové maso libové 600 g
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.
  3. Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.