Krůtí maso s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 6 ks
Cibule 1 ks
Krůtí maso 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 5 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.
  2. Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.
  3. Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi
  4. 5 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.