Špíz s vepřovým masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 15 g
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Olej olivový 20 ml
Omáčka sójová 60 ml
Sůl 5 g
Vepřové maso libové 600 g
Zázvor mletý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.
  2. Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.