Srnčí špízy ve vinné omáčce

Ingredience


Brusinková omáčka 80 g
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 100 g
Jalovec 15 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 5 g
Srnčí kýta 600 g
Sůl 5 g
Tymián sušený 15 g
Víno červené 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé.
  3. Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa.