Rajčatová omáčka se sardelkami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 5 g
Olej olivový 80 ml
Petržel - nať 60 g
Rajčata 800 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Omyjeme petrželku, oklepeme
  2. a lístky velmi jemně nasekáme, zhruba 1 lžíci dáme stranou. Chilli papričky rozdrobíme najemno. Sardelky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
  3. Olivový olej rozehřejeme v hrnci, na středním ohni v něm za stálého míchání podusíme česnek a cibulku s chilli. Rajčata v plechovce nakrájíme na malé kousky a smícháme se sardelkami a petrželkou. Ochutíme solí a cukrem a nezakryté necháme asi 10 minut svařit na hustou omáčku. Občas zamícháme.
  4. Omáčku před podáváním ještě ochutnáme a případně dokořeníme. Přimícháme petrželku. Vše smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.