Rajčatová omáčka se sardelkami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Olej olivový |
80 ml |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Omyjeme petrželku, oklepeme
- a lístky velmi jemně nasekáme, zhruba 1 lžíci dáme stranou. Chilli papričky rozdrobíme najemno. Sardelky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
- Olivový olej rozehřejeme v hrnci, na středním ohni v něm za stálého míchání podusíme česnek a cibulku s chilli. Rajčata v plechovce nakrájíme na malé kousky a smícháme se sardelkami a petrželkou. Ochutíme solí a cukrem a nezakryté necháme asi 10 minut svařit na hustou omáčku. Občas zamícháme.
- Omáčku před podáváním ještě ochutnáme a případně dokořeníme. Přimícháme petrželku. Vše smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.