Papriková omáčka se sýrem feta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Olej olivový 30 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 15 g
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 300 g
Šalvěj čerstvá 4 ks
Sůl 5 g
Sýr Feta 100 g
Tymián čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
  2. Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
  3. Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.