Papriková omáčka se sýrem feta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Šalvěj čerstvá |
4 ks |
Sůl |
5 g |
Sýr Feta |
100 g |
Tymián čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
- Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
- Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.