Mleté maso s limetkou a houbami

Ingredience


Bazalka 60 g
Česnek 2 stroužek
Limetka 1 ks
Maso mleté - mix 300 g
Olej olivový 60 ml
Omáčka rybí 40 ml
Šalotka 60 g
Sůl 5 g
Těstoviny vařené (průměr) 250 g
Žampiony čerstvé 250 g
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.
  3. Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.