Mleté maso s limetkou a houbami
Ingredience
Bazalka |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Limetka |
1 ks |
Maso mleté - mix |
300 g |
Olej olivový |
60 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
250 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.
- V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.
- Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.