Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 400 g
Hořčice 15 g
Mangold 250 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej rostlinný 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 200 ml
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.
  2. Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.
  3. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.
  4. K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.