Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
400 g |
Hořčice |
15 g |
Mangold |
250 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej rostlinný |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.
- Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.
- Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.
- K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.