Špenátový krém se sýrem feta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
60 g |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř cayenský |
5 g |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Feta |
150 g |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.
- Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.