Špenátový krém se sýrem feta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 60 g
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř cayenský 5 g
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 5 g
Sýr Feta 150 g
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.
  3. Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.