Ostré čočkové ragú
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
150 g |
Med včelí |
15 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
20 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Rajčata |
150 g |
Rozmarýn čerstvý |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Chilli papričky rozdrobíme. Rozmarýn omyjeme a oklepeme, otrháme jehličky a nasekáme je.
- V hrnci rozehřejeme olej a na středním ohni na oleji podusíme mrkev s cibulí, česnekem, chilli a rozmarýnem. Čočku přimícháme tak, aby byla pokrytá tukem. Přilijeme vývar a zakryté necháme na mírném ohni zhruba 45 minut vařit, dokud čočka nebude měkká (ale ne příliš). V případě potřeby přidáme vodu.
- Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, přimícháme je k čočce a jenom ohřejeme. Pokrm ochutíme solí, medem a balzamikovým octem.