Ostré čočkové ragú

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 150 g
Med včelí 15 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet ze šampaňského - Balsamic 20 ml
Olej olivový 50 ml
Rajčata 150 g
Rozmarýn čerstvý 30 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Chilli papričky rozdrobíme. Rozmarýn omyjeme a oklepeme, otrháme jehličky a nasekáme je.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a na středním ohni na oleji podusíme mrkev s cibulí, česnekem, chilli a rozmarýnem. Čočku přimícháme tak, aby byla pokrytá tukem. Přilijeme vývar a zakryté necháme na mírném ohni zhruba 45 minut vařit, dokud čočka nebude měkká (ale ne příliš). V případě potřeby přidáme vodu.
  3. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, přimícháme je k čočce a jenom ohřejeme. Pokrm ochutíme solí, medem a balzamikovým octem.