Lilková omáčka s uzeninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Klobása uzená |
250 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
1 ks |
Protlak rajčatový |
40 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.
- Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.