Lilková omáčka s uzeninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Klobása uzená 250 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 1 ks
Protlak rajčatový 40 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.
  3. Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.