Cizrnové ragú s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cizrna 130 g
Pancetta 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Šalvěj čerstvá 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou.
  2. Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin přidáme spolu s bobkovým listem k cizrně. Chilli papričky rozmačkáme, rajčata nasekáme a rovněž vložíme do hrnce s cizrnou. Obsah hrnce přivedeme k varu a s napůl zakrytou pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny doměkka.
  3. Zhruba po 1 hodině vaření nakrájíme pancettu nebo slaninu na jemné nudličky a přidáme k cizrně. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme je na plátky a ty pak na jemné špalíčky, které rovněž nasypeme do hrnce. Pokrm osolíme a opepříme.
  4. Šalvěj a zbylý rozmarýn omyjeme a oklepeme. Jehličky rozmarýnu otrháme od stonků a spolu se šalvějí nasekáme najemno. Bylinky sypeme na hotové cizrnové ragú.