Cizrnové ragú s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cizrna |
130 g |
Pancetta |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou.
- Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin přidáme spolu s bobkovým listem k cizrně. Chilli papričky rozmačkáme, rajčata nasekáme a rovněž vložíme do hrnce s cizrnou. Obsah hrnce přivedeme k varu a s napůl zakrytou pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny doměkka.
- Zhruba po 1 hodině vaření nakrájíme pancettu nebo slaninu na jemné nudličky a přidáme k cizrně. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme je na plátky a ty pak na jemné špalíčky, které rovněž nasypeme do hrnce. Pokrm osolíme a opepříme.
- Šalvěj a zbylý rozmarýn omyjeme a oklepeme. Jehličky rozmarýnu otrháme od stonků a spolu se šalvějí nasekáme najemno. Bylinky sypeme na hotové cizrnové ragú.