Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
60 g |
Kedlubna |
20 g |
Masox |
0.25 ks |
Mrkev kořen |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
30 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Skopová plec |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.
- Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.