Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou

Ingredience


Brambory 300 g
Celer bulvový 30 g
Cibule 60 g
Kedlubna 20 g
Masox 0.25 ks
Mrkev kořen 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 30 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Skopová plec 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.
  2. Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.