Potápky
Ingredience
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
10 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Všechny suroviny kromě vanilkového cukru smícháme v těsto, utvoříme z něj kouli a asi na dvě hodiny ji ponoříme do studené vody.
- Poté vyjmeme, rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na proužky asi centimetr široké a pět centimetrů dlouhé a omotáme kolem prstu, abychom vytvořili prstýnky. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
- Ještě horké potápky obalujeme ve vanilkovém cukru.