Mořidlo k nakládání hovězího masa
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
50 g |
Cukr krupice |
20 g |
Karotka |
30 g |
Nové koření celé |
10 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
20 g |
Saturejka |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli, očištěný celer, karotku a petržel nakrájíme na plátky. K zelenině přimícháme kuličky pepře a nového koření, špetku soli a saturejku. Cukr necháme rozpustit v oleji a také přimícháme k zelenině.
- Toto mořidlo vystačí asi na 1 kg masa. Maso naložené v mořidle necháme odležet v kameninové nádobě několik hodin.