Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
300 g |
Bujón hovězí |
1 kostka |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Jehněčí kotlety |
200 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
- V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
- Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
- Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.