Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 300 g
Bujón hovězí 1 kostka
Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Jehněčí kotlety 200 g
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
  2. V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
  3. Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
  4. Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.