Noky z mletého masa v zeleninové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 30 g
Cibule 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Mrkev kořen 30 g
Nové koření celé 2 ks
Olej rostlinný 20 g
Petržel kořen 30 g
Protlak rajčatový 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 160 g
Voda pitná 270 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.
  2. V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.
  3. Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.