Noky z mletého masa v zeleninové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej rostlinný |
20 g |
Petržel kořen |
30 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
160 g |
Voda pitná |
270 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.
- V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.
- Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.