Penne v krému ze sýru a klobásy

Ingredience


Čekanka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fenykl obecný 15 g
Klobása - Čabajka 150 g
Mléko polotučné 40 ml
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Gouda 30% 250 g
Těstoviny Penne 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.
  2. Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.
  3. Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.
  4. Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.