Penne v krému ze sýru a klobásy
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fenykl obecný |
15 g |
Klobása - Čabajka |
150 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gouda 30% |
250 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.
- Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.
- Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.
- Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.