Farfalle carbonara s fenyklem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
20 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Gouda 45% |
20 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso libové |
120 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
- Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
- V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
- Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.