Farfalle carbonara s fenyklem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 20 ml
Sůl 5 g
Sýr Gouda 45% 20 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny Farfalle 400 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso libové 120 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
  2. Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
  3. V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
  4. Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
  5. Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.