Fusilli s Iilky a rajčaty

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Lilek 1 ks
Mozzarella 200 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 250 g
Šalotka 1 ks
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 400 g
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu.
  3. Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut.
  4. Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky.