Fusilli s Iilky a rajčaty
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
250 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
400 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu.
- Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut.
- Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky.