Cavatappi se štěrbákem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Olivy černé |
120 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Ricotta |
80 g |
Štěrbák zahradní |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Cavatappi |
400 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.
- Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.
- Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.
- Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.