Cavatappi se štěrbákem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Olej olivový extra panenský 30 ml
Olivy černé 120 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Ricotta 80 g
Štěrbák zahradní 1 ks
Sůl 5 g
Těstoviny Cavatappi 400 g
Tymián čerstvý 5 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.
  2. Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.
  3. Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.
  4. Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.