Campanelle s houbami
Ingredience
Hříbky čerstvé |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
20 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
15 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Campanelle |
300 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.