Campanelle s houbami

Ingredience


Hříbky čerstvé 150 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 20 ml
Solamyl - bramborový škrob 15 g
Sůl 5 g
Těstoviny Campanelle 300 g
Vývar zeleninový 100 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.