Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hrášek |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
5 g |
Šalotka |
1 ks |
Sépie |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Cavatappi |
400 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.
- Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.
- Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.