Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Hrášek 250 g
Olej olivový extra panenský 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 5 g
Šalotka 1 ks
Sépie 2 ks
Sůl 5 g
Těstoviny Cavatappi 400 g
Tymián čerstvý 5 g
Voda pitná 4 l
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.
  2. Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.
  3. Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.